|
| | E-uri | |
| | Autor | Mesaj |
---|
sorina.popia Admin
Numarul mesajelor : 4775 Varsta : 41 Localizare : calarasi Data de inscriere : 14/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: Sorina si Cristian bebe 1 ::: Andrei-Cristian:16.06.2006 bebe 2 ::: Alexandru-Valentin(UBI DE LAURA):2.03.2009
| Subiect: E-uri Dum Mai 18, 2008 9:28 pm | |
| Ce E-uri cunoasteti si ce proprietati au? | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 9:46 am | |
| In România nu toate produsele alimentare au înscris pe etichetã continutul complet . Exceptând cazul în care ai fermã si culegi zarzavaturile din grãdinã sau tai puiul crescut în propria ogradã, nu prea avem acces la o hranã de calitate, fãrã substante toxice. Pentru cã suntem sãraci. Ne zgârcim la fondurile care ar trebui alocate pentru dotarea laboratoarelor cu aparaturã performantã care sã detecteze toti aditivii periculosi. Dar cheltuim din ce în ce mai mult pentru tratamentul bolilor cauzate de produsele alimentare pline de E-uri cancerigene. Si de faptul cã românii au putere de cumpãrare micã se profitã din plin. Multe produse alimentare de import încãrcate de E-uri ucigase, respinse la ele acasã, se comercializeazã fãrã probleme pe piata noastrã. Pentru cã României îi lipseste un cadru legislativ coerent care sã punã capãt transformãrii pietelor din tara noastrã într-un debuseu pentru producãtorii strãini. În tara noastrã, regimul aditivilor alimentari e reglementat printr-un ordin al Ministerului Sãnãtãtii si al Familiei. El cuprinde E-urile acceptate si cantitãtile admise. Si totusi galantarele sunt invadate de produse care ne bagã în spital.
Pentru cã nu avem aparaturã sensibilã pentru detectarea tuturor aditivilor Majoritatea produselor alimentare contin aditivi, în special cei numiti emulgatori, cunoscuti în mod curent sub denumirea de E-uri. Multe dintre aceste E-uri s-au dovedit a fi periculoase pentru om. Astfel, s-au întocmit liste pozitive si negative cu E-urile continute în produsele alimentare. Se spune cã suntem ceea ce mâncãm. E un adevãr dovedit de statistici. Aproximativ 70% dintre bolile românilor sunt provocate de alimente si modul de hrãnire. |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 10:01 am | |
| Suspecte: E 125, E 141 E 150, E 171 E 172, E 173 E 240, E 241 E 477
Periculoase E 102 (extrem de nociv), E 110, E 120, E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroidã)
Toxice E 220, E 221, E 222, E 224 (produc boli intestinale); E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 (afecteazã tubul digestiv); E 230, E 231, E 232, E 233 (produc boli de piele); E 200 (suprimã vitamina B12); E 320 E 321 - antioxidanti din margarinã (cresc colesterolul); E311, E 312 (atacã sistemul nervos); E 330 - acidul citric sau sarea de lãmâie, cel mai periculos adaos cancerigen (produce boli ale aparatului bucal)
Cancerigene E 123, E 131, E 142, E 211, E 213, E 214, E 215, E 217, E230, E 631 - interzisi în SUA, Comunitatea Europeanã si tãrile din fosta URSS.
E-urile bune: vitamina E naturalã E 306, antioxidant puternic (prezent în ficat, ouã, peste, soia); vitamina C naturalã - acidul scorbic - E 300 antioxidant puternic clorofila E 140 - colorant natural lecitina E 322 - antioxidant natural pectina E 440 - gelifiant natural caragenon natural E 407, emulsifiant extras dintr-o algã marinã |
| | | sorina.popia Admin
Numarul mesajelor : 4775 Varsta : 41 Localizare : calarasi Data de inscriere : 14/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: Sorina si Cristian bebe 1 ::: Andrei-Cristian:16.06.2006 bebe 2 ::: Alexandru-Valentin(UBI DE LAURA):2.03.2009
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 11:01 am | |
| IS PLINE ALIMENTELE DE E-URI...NICI NU STII CE SA MAI MANANCI | |
| | | CALY_IULIANc merg deabusilea
Numarul mesajelor : 710 Varsta : 49 Localizare : BAIA MARE Data de inscriere : 02/06/2008
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 11:15 am | |
| mergem la pascut | |
| | | monica_2077 utilizator sef
Numarul mesajelor : 3769 Varsta : 53 Localizare : Baia-Mare Data de inscriere : 09/05/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995 bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 5:42 pm | |
| da ca bine zici Caly | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 6:02 pm | |
| s-ar putea si la iarba sa gaseasca ceva si atunci .... ce pastem? |
| | | CALY_IULIANc merg deabusilea
Numarul mesajelor : 710 Varsta : 49 Localizare : BAIA MARE Data de inscriere : 02/06/2008
| Subiect: Re: E-uri Dum Iun 15, 2008 10:55 pm | |
| pai s-a gasit deja ceva si la iarba...........la aia care-i de fumat | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: E-uri Lun Iun 16, 2008 11:37 pm | |
| CE VA MAI DISTRATI VOI PE TEMA EURILOR | |
| | | CALY_IULIANc merg deabusilea
Numarul mesajelor : 710 Varsta : 49 Localizare : BAIA MARE Data de inscriere : 02/06/2008
| Subiect: Re: E-uri Lun Iun 16, 2008 11:42 pm | |
| | |
| | | Vizitato Vizitator
| Subiect: Re: E-uri Mar Iun 17, 2008 1:52 am | |
| Alimentele ucigase
Aditivii alimentari sunt substante utilizate, in mod normal, ca ingrediente. Sarea, zaharul si otetul sunt substante nelipsite din mancarea noastra. Nu sunt periculoase si fac preparatele mult mai apetisante. Dar, in ultimii 30 de ani, in continutul multor produse alimentare au aparut substante chimice, de sinteza, uzitate, mai cu seama, in industria alimentara. Aceasta categorie de substante artificiale sunt extrem de nocive si induc multe boli grave. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, considera ca incidenta alarmanta a unor forme de cancer e strans legata de avalansa produselor alimentare bogate in E-uri nocive, consumate frecvent de romani. De asemenea, E-urile periculoase sunt "vinovate" de raspandirea bolilor cardiovasculare, ale tubului digestiv si a alergiilor. "Una e sa mananci un mar si cu totul altceva e sa bei un compot de mere conservat cu aditivi", semnaleaza prof. dr. Mencinicopschi. Domnia sa atrage atentia, totodata, asupra mezelurilor, in special asupra parizerului, crenvurstilor, bauturilor racoritoare si preparatelor conservate cu substante chimice (in special supele la plic sau alimentele afumate). |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: E-uri | |
| |
| | | | E-uri | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|