Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.



 
AcasaportalCăutareUltimele imaginiGalerieÎnregistrareConectare
Bolile sexuale Mini_i10Bolile sexuale Dumbra18Bolile sexuale Nb7711Bolile sexuale Minuna13Bolile sexuale Mini_i10

 

 Bolile sexuale

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:21 pm

Cine este predispus la BTS-uri ?

86%
dintre persoanele care dobândesc BTS-uri au între 15-25 ani. La orice vârsta, riscul de a contracta o BTS este mai mare pentru femeile cu mai multi parteneri sexuali, care au mai avut BTS-uri, au folosit droguri si, de asemenea, pentru femeile ai caror parteneri au avut contacte sexuale neprotejate cu altcineva în ultimele 3 luni. Riscul de BTS este mai mic în cazul lesbienelor.
Predispusi BTS-urilor sunttinerii, saracii si cei care traiesc la oras, desi nimeni nu este imun. Multe femei au mai multe BTS-uri în acelasi timp, si, spre deosebire de alte boli, BTS-urile pot reaparea des în viata unei persoane. Sa fi avut o BTS în trecut nu constituie o garantie de a nu o redobândi.

Care sunt simptomele ?
Unele BTS-uri nu au simptomemai severe decât mici iritatii sau disconforturi, iar deseori femeile nu prezinta simptome deloc. Deci, daca nu se testeaza regulat, ele sunt supuse riscului de complicatii de la infertilitate, boli pelvio-inflamatorii, dureri abdominale, pâna la cancer cervical.
BTS-uri ca gonoreea, sifilis si SIDA pot dauna organelor nereproducatoare, incluzând ochii, inima si creierul. Deoarece ele apar la femeile care sunt la începutul perioadei reproductive, femeile sub 25 de ani care avut minim un contact serios ar trebui sa se gândeasca la a se testa, chiar daca nu au simptome.

Cum se trateaza BTS-urile ?
Cu câteva exceptii considerabile(SIDA, hepatita B si herpesul), BTS-urile sunt tratabile cu antibiotice. Nu exista înca nici un remediu pentru hepatita B, herpes sau SIDA, care sunt cauzate de virusi ce pot ramâne în stare latenta în corp ani întregi.
Exista însa medicamnte care potatenua simptomele, iar în cazul SIDA exista tratamente care pot încetini boala.

Cum sa previi BTS-urile ?
Chiar daca se fac teste regulat, acestea nu constituie un panaceu. Din cauza rusinii, multa lume evita sa efectueze controale pâna când nu le apar simptome grave si, deseori, ireversibile.
Cel mai eficace mijloc de a evitanefastele consecinte ale BTS-urilor este sa nu le dobândesti. Practicarea sexului protejat (folosirea prezervativului si a spermicidelor)—desi nu constituie o garantie—reduce considerabil riscurile.
Femeia careia îi este pus un diagnostic de BTS, ar trebui sa-i informeze cât mai repede pe toti partenerii recenti, astfel încât acestia sa mearga la control si sa se trateze înainte sa raspândeasca virusul.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:21 pm

Singura cale sigura de a te proteja de BTS este abstinenta incluzând sexul vaginal, anal sau oral, în timpul carora se pot transmite infectii. Dupa abstinenta, cea mai buna metoda de preventie împotriva BTS-urilor este folosirea corecta a prezervativului.
Cele mai populare forme de contraceptie—sterilizarea chirurgicala si pilulele contraceptive—nu ofera protectie împotriva BTS-urilor, deoarece nu ofera o bariera între organismul infectat si celalalt. Cu toate acestea, pilulele contraceptive si sterilizarea protejeaza împotriva aparitiei bolii pelvio-inflamatorii.
Trebuie folosit un prezervativ de fiecaredata când faceti sex, deoarece o singura data este de ajuns pentru transmiterea unei boli. Daca nu aveti o relatie stabila, reciproc monogama, nu este nici o cale sigura de a sti daca partenerul are o BTS sau nu.
Puteti întreba, dar partenerul poate avea o infectie si sa nu stie sau sa nu va spuna adevarul. El ar fi putut sa contracte infectia înainte ca relatia voastra sa înceapa.
Ar trebui sa va uitati la zona genitala a partenerului, cautând rani sau scurgeri, dar aceasta nu este o asigurare ca persoana nu are o BTS.
Majoritatea BTS-urilor sunt cauzate de bacterii sau de virusi—microorganisme ce intra în corp prin tesutul cald si umed din vagin, gura sau anus. Daca partenerul are mai multe BTS-uri, poti contracta una sau mai multe dintre ele în timpul unui singur act sexual.
Spre exemplu, gonoreea si chlamydia sunt transmise împreuna, de regula. Este putin probabil sa iei o BTS de la un colac de toaleta, o clanta sau alte obiecte, deoarece microorganismele nu piot trai mult pe aceste suprafete.
Prevenirea este cea mai buna aparare împotriva BTS- urilor. Daca, însa, ati contractat o BTS, raportati imediat doctorului simptomele pentru a va asigura tratamentul prompt si pentru a preveni infectarea altcuiva.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:22 pm

Sifilis-ul

Aceasta BTS este cauzata de o bacterie cu forma spiralata numita spirochet. Este transmisa pe cale sexuala, dar uneori poate fi dobândita si prin transfuzie de sânge sau contact al pielii.
În primul stadiu, o rana deschisa, cos sau batatura apare în zona infectata, de obicei, cervix, vagin, rect sau alta zona genitala, iar apoi se raspândeste. În a doua faza, apar indispozitii, febra, dureri în gât, dureri ale articulatiilor si ale capului. Simptomele caracteristice sunt eruptiile pe palme si pe talpi.
Sifilisul poate degenera, de asemenea, în meningita, uveita (inflamarea ochilor caracterizata de dureri si roseata). Dupa ce dispar aceste simptome, persoana poate sa nu aiba semne exterioare ale bolii pentru mai multi ani, dar spirochetul continua sa dauneze inimii, creierului, vaselor de sânge, coloanei vertebrale si oaselor.
Stadiul terminal al sifilisului consta în boli de inima, orbire, dementa si moarte. Daca este depistat rapid, sifilisul poate fi tratat foarte rapid cu antibiotice.
Acesta este cauzat de un spirochet (bacterie cu forma spiralata), numit treponema. Acum doua-trei secole sifilisul s-a raspândit prin Europa, epidemia ucigând sute de mii de oameni. În zilele noastre el este mult mai rar întâlnit.
Afecteaza pielea, organele interne si în cele din urma creierul si nervii, cauzând paralizie, nebunie si moarte. În cursul bolii ea poate semana cu mai multe alte boli, cauzând umflarea articulatiilor, durere de coloana, diformitate si boli de inima. Când e în faza terminala, sifilisul a fost denumit marele imitator, în anumite privinte, al SIDA.
Cu toate acestea bacteria cauzatoare de sifilis sucombeaza rapid din cauza penicilinei si boala aproape ca tine de trecut. Este transmisa prin contact sexual din cauza ranilor deschise, numite sancre, care se gasesc pe organele genitale, în gura si pe pielea din zona genitala, unde bacteria a penetrat pielea. Apar ca niste cosuri nedureroase, tari si rosiatice.
Sifilisul are trei stadii, iar primele doua se dezvolta foarte rapid:
-Primul stadiu are loc la trei saptamâni dupa contactul sexual cu o persoana infectata si simptomele (aparitia ranilor) pot aparea de la 9 la 90 de zile dupa aceea. Ranile vor disparea dupa 2-6 saptamâni, chiar si fara tratament si numai un procent mic de femei le observa, deoarece, deseori, sunt ascunse adânc în vagin.
-Al doilea stadiu are loc oricând de la 1 saptamâna pâna la 6 luni dupa vindecarea sancrelor. Simptomele includ o eruptie, febra, dureri de gât, dureri de cap, pierderea apetitului, greata, inflamari ale ochior si caderea parului. Acest stadiu poate dura de la 3 la 6 luni sau chiar mai multi ani.
-Al treilea stadiu poate aparea dupa 10-20 de ani si poate degenera în boli de inima, leziuni cerebrale, leziuni ale coloanei si orbire. Aproximativ 1 din 4 oameni care nu se trateaza în al doilea stadiu vor muri sau vor fi redusi la neputinta de sifilis.


Trata
mentul
Penicilina sau tetraciclina sunt folosite ca tratament si ambii parteneri trebuie tratati în acelasi timp pentru a evita reinfectarea. Teste de sânge vor fi facute regulat în urmatorii doi ani, pentru a se preveni o reaparitie a bolii.
Daca esti vindecat în primele doua stadii, nu vor exista leziuni permanente. Din moment ce sifilisul poate fi transmis si are consecinte nefaste pentru un fetus în dezvoltare, toate femeile însarcinate ar trebui sa-si faca teste de sânge în timpul primelor patru luni de sarcina si sa fie tratate daca este nevoie.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:22 pm

Negii genitali

Acestia sunt în general cresteri benigne în zonele genitale si anale, cauzate de virusul pamilomatos uman(HPV), dar unele cazuri au fost asociate si cu cancerul genital.
Negii genitali rezulta din contactul cu un partener infectat, desi, pot fi transmisi prin atingerea genitalelor cu o mâna infectata. Unii sunt insesizabili, dar altii care au peste 7 cm în diametru pot interveni în abilitatea de asezare sau cea de a merge. Câteodata, negii îti pot produce mâncarimi sau arsuri si scarpinarea lor poate cauza iritatii. Sunt foarte contagiosi si greu de eradicat.
Negii genitali sunt o BTS extrem de întâlnita, cauzata de variante ale virusului papilomatos uman. Acesta poate fi transmis prin sex vaginal, oral sau anal. Infectia poate produce negi nedurerosi, carnosi si cu aspect de conopida pe si în organele genitale, anus sau gât.
Ca si alte BTS-uri cauzate de virusi, negii genitali sunt incurabili. Cu toate acestea pot fi tratati temporar. Virusul poate ramâne în corpul vostru si poate cauza recurenta negilor oricând.
Aproximativ jumatate din oamenii infectati cu acest virus au recurente dupa tratament. Poti transmite virusul unui partener sexual chiar daca nu ai semne evidente de negi. Prezervativele nu blocheaza neaparat transmiterea virusului, deoarece negi invizibili pot fi prezenti la baza penisului, care nu este protejata de prezervativ.
Unele variante ale virusului par sa sporeasca riscul de cancer cervical, la vulva (organele genitale externe), vaginal, la anus sau la penis. Daca ai acest virus, a te testa de cancer cervical anual este foarte important.
Esti supusa riscului daca ai o boala care îti slabeste sistemul imunitar (SIDA sau diabet), daca faci chimioterapie pentru a trata cancerul sau daca esti însarcinata.
Rareori se întâmpla ca unui copil expus acestui virus, în vagin, în timpul nasterii, sa-i apara negi în gât. Acesti negi pot fi eliminati folosindu-se chirurgie cu laser. Negii pot aparea pe organele genitale ale unui nou-nascut.Acesti negi pot fi îndepartati folosind chirurgia cu laser sau aplicând compusi chimici puternici în forma de lichid sau crema, pentru a-i îngheta sau pentru a-i arde. Odata tratat, virusul nu are efecte posterioare si rareori reapare. O femeie care îl poarta nu este nevoita sa nasca prin cezariana (nasterea chirurgicala, prin abdomen), deoarece riscul transmiterii virusului catre nou-nascut este extrem de scazut.

Simptomele
Negii genitali sunt arii plate sau proeminente, roz, albe sau maro de pe organele genitale si de pe anus. Negii, nedurerosi, pot aparea ca una sau doua mici umflaturi, sau ca niste ciorchini mari. De obicei sunt vizibili, dar câteodata sunt atât de mici (si la barbati si la femei) încât este dificil sa fie vazuti cu ochiul liber. La femei negii genitali pot trece nedectati când apar în interiorul vaginului sau pe cervix. La barbati, ei pot aparea pe penis, pe scrot (saculetul de piele care contine testicolele) sau pe anus. Rareori acestia apar în gura, pe gingii.

Diagnosticarea
Un doctor poate recunoaste negii genitali usor, cu ochiul liber. El poate acoperi zona cu solutie de otet diluat care face negii mai vizibili (otetul face negii sa para albi). Doctorul poate folosi o lentila pentru a-i detecta pe cei foarte mici.

Tratamentul
Virusul care cauzeaza negii genitali este incurabil si recurentele sunt des întâlnite. Cu toate acestea, o varietate de tratamente—înghetarea, chirurgia cu laser, medicatia aplicata direct pe negi, sau chirurgia traditionala—pot elimina sau distruge negii. Tipul de tratament folosit depinde de gradul de infectare si, în cazul recurentei, de tratamentul folosit anterior.
Este important sa fie eliminati cât mai multi negi pentru a reduce riscul recurentei. Aproape toate tratamentele cauzeaza durere (senzatie arzatoare, iritatia pielii, etc) în timpul procedurii si la o zi, doua dupa. Înainte sa folositi tratamentul cereti doctorului sa va descrie procedura pentru a sti la ce sa va asteptati.
Tu si partenerul trebuie sa va tratati în acelasi timp. Ori tu, ori el ati putea avea înca negi inobservabili. Daca purtati virusul, puteti continua sa-l dati de la unul la altul. Desi prezervativele nu garanteaza protectia, folosirea unuia reduce riscul unei recurente. Puteti folosi un lubrifiant pentru a reduce frecarea care poate duce la rupturi mici ale pielii din zona genitala, facând-o mai vulnerabila la infectii.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:23 pm

SIDA

SIDA a devenit cunoscuta publicului la începutul anilor ’80. Deoarece aceasta boala fatala a aparut în America si Europa la barbatii homosexuali, la drogati si la cei care si-au facut transfuzii de sânge, ea a devenit foarte repede o problema atât sociala, cât si medicala.
Spre mijlocul anilor ’90, cercetatorii devoltasera deja medicamente puternice pentru combaterea efectelor SIDA care au extins durata vietii celor infectati cu HIV si, totusi boala a ramas incurabila.
Virusul imunodeficientei umane (HIV) determina într-un corp pierderea imunitatii la boli. Odata intrat în corp virusul penetreaza si se multiplica în globulele albe de tip T4, care au un rol vital în apararea corpului împoptriva unor infectii si a cancerului. În cele din urma celulele se sparg, raspândind HIV-ul în sânge, fapt care afecteaza si alte celule T4.
Când aceasta se întâmpla, corpul este vulnerabil la boli, cum ar fi unele tipuri de pneumonie si cancer, care profita de slaba aparare a corpului si sunt deseori fatale.
Infectarea cu HIV nu duce imediat la SIDA; asta poate dura pâna la 8 ani, asa ca oamenii care au HIV pot sa nu-si dea seama, transmitând-ul si altora.
Testul de HIV implica analizarea unei mostre de sânge, cautându-se semne de existenta a anticorpilor de HIV. Anticorpii sunt substante produse de corp ca raspuns la infectii cu un anumit virus si prezenta anticorpilor de HIV în sângele unei persoane indica faptul ca persoana respectiva a fost infectata cu acest virus. Aceasta persoana se numeste seropozitiva.
Daca crezi ca ai fi putut fi infectat(a) cu HIV, contacteaza-ti doctorul sau o clinica pentru a-ti face un astfel de test. Cu toate acestea, deoarece exista o perioada de mai multe luni de incubare între momentul expunerii la virus si momentul în care persoana devine seropozitiva, testul poate aparea negativ. De aceea transfuziile de sânge nu sunt 100% sigure.

Transmiterea

Calea principala de transmitere a virusului este contactul sexual, deoarece virusul este prezent într-o cantitate foarte mare în sperma unui barbat infectat. Astfel poate fi transmis prin contact sexual, vaginal sau anal. Virusul este prezent si în sângele persoanelor infectate, putând fi transmis prin ace de seringi folosite în comun. De asemenea, poate fi transmis prin sânge contaminat (la o tranfuzie) si de la o mama infectata la un nou-nascut, ori în uter ori în timpul nasterii.
Teoretic vorbind, transmiterea virusului de la o persoana la alta în timpul contactului sexual poate fi blocata prin orice fel de bariera fizica, care previne amestecarea sângelui, a fluidelor seminale si a secretiilor vaginale.
Prezervativul este dovedit a fi o cale buna de a face sex protejat, deoarece virusul nu poate penetra prezervativul. Spermicidele ajuta de asemenea. Folositul prezervativelor si a spermicidelor împreuna are mare importanta în controlul raspândirii HIV-ului.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:24 pm

SIDA afecteaza atât heterosexualii cât si homosexualii, desi în prezent majoritatea oamenilor cu SIDA sunt barbati, deoarece initial exista, aproape în totalitate, în comunitatile de homosexuali. Desi barbatii homosexuali înca reprezinta o proportie mare din persoanele infectate, ei au fost deschisi la ideea de a face sex protejat. În acest moment, cel mai mare pericol de raspândire a SIDA îl reprezinta cei care folosesc droguri intravenoase si heterosexualii.
Multe cazuri tragice de SIDA la femei au nascut ideea ca un singur contact sexual cu o persoana infectata este de ajuns pentru a contracta HIV. Într-adevar exista multe cazuri de femei care au contractat acest virus dintr-un singur contact sexual cu un partener infectat.

Protectia împotriva SIDA
Se dezvolta ideea, conform cu care oamenii ar trebui sa fie mai atenti în legatura cu protectia împotriva SIDA. Este preferabil ca un cuplu sa îsi faca teste de HIV înainte de a se implica în orice fel de contact sexual.
Deoarece anticorpii se formeaza la 6 luni dupa dobândirea virusului, este recomandat pentru cupluri sa nu faca sex în aceasta perioada, dupa care sa faca un al doilea test de HIV.
În acest rastimp este recomandabil sa se experimenteze alte tipuri de activitati sexuale care nu implica schimbul de fluide. Aceste lucruri ar putea fi chiar excitante, putând lua locul sexului vaginal, fiind chiar mai placut daca nu au fost experimentate niciodata.

Simptome
Unele persoane infectate cu HIV nu prezinta simptome, dar pot infecta alti oameni. Putini manifesta o boala glandulara asemanatoare cu febra, imediat dupa infectare, care se vindeca de la sine, dar majoritatea nu au nici o problema.
Oamenii care au fost infectati de mai multe luni sau mai multi ani pot manifesta umflari pemanente ale glandelor limfatice si infectii ale pielii; dupa aceea apar o varietate de simptome incluzând : febra, pierdere în greutate, diaree.

Tratament
Posibilitatea de a gasi un tratament pentru cei care sunt deja infectati cu HIV sau de a gasi un vaccin pentru prevenirea infectarii este o simpla presunere în acest moment. Majoritatea autoritatilor în domeniu cred ca aceasta nu se va întâmpla în urmatorii câtiva ani. Un vaccin împotriva unui virus functioneaza stimulând sistemul imunitar al corpului în a produce anticorpi care sa distruga virusul sau sa-l faca inofensiv.
Este foarte dificil sa produci un vaccin împotriva HIV-ului decât împotriva altor virusi, deoarece el distruge sistemul imunitar al corpului, care este cel care ar trebui sa produca anticorpii. De asemenea, mutatii ale virusului apar rapid, schimbându-se, astfel încât devine imposibil pentru anticorpi sa-l combata eficient.
În acest moment nu exista un medicament care sa vindece complet o infectie cu HIV. Singurul lucru care poate fi facut este o diminuare a simptomelor si tratarea bolilor secundare rezultate din slabirea sistemului imunitar.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:31 pm

Herpes-ul

Primele lui simptome sunt dureri recurente în zona genitala. Boala este cauzata de virusul herpes simplex, care intra în corp prin mucoase si ajung în terminatiile nervoase unde poate ramâne inactiv. Durerile pot reaparea pe o perioada nedeterminata, mai ales în timpul unor boli sau perioade stresante, dar dispar de la sine.
Recurentele au tendinta sa scada în severitate si frecventa. Virusul este mai contagios când o persoana are rani evidente, dar poate fi raspândit si prin secretii sau rupturi în piele sau în mucoase, chiar si în perioadele latente. Desi nu exista nici un tratament pentru herpes, exista medicamente care atenueaza severitatea si frecventa recurentelor.
Herpesul este o infectie foarte contagioasa cauzata de virusul herpetic. Nu exista nici o cale de a stârpi definitiv herpesul. O infectie cu herpes poate cauza recurente manifestate prin aparitia unor basicute dureroase pe genitale.
Exista mai multe tipuri de virusi care cauzeaza herpesul. Oricare din ele pot cauza si herpesul genital.
Virusul herpetic poate fi transmis prin contact direct al pielii cu zona infectata, chiar si când pesoana infectata nu prezinta simptome evidente.
La unele femei o mostra de secretie vaginala examinata în laborator poate arata dovezi de existenta a virusului, chiar daca nu exista semne vizibile. Când exista semne vizibile, infectia este extrem de contagioasa. O persoana care le are poate transmite virusul partenerului prin sex oral.
Daca observi simptome ale herpesului în timp ce esti însarcinata viziteaza-ti doctorul imediat. Femeile care fac herpes în timpul sarcinii au un risc ridicat de a transmite infectia copilului în timpul nasterii. Desi cazurile sunt rare, infectia unui nou-nascut poate cauza probleme serioase la ochi, deteriorari grave ale creierului si moarte în cursul primului an.
Daca erai deja infectata cu virusul herpetic înainte de a fi însarcinata, spune-i doctorului. El va vrea, probabil, sa te internezi înainte de sarcina pentru a te testa pentru a evita un acces.

Daca ai un acces de herpes genital înainte de nastere, ti s-ar putea recomanda sa nasti prin cezariana, deoarece nou-nascutul ar putea dobândi virusul. Cu toate acestea, daca nu ai un asemenea acces este mai sanatos sa ai o nastere normala.
Virusul herpetic se poate ascunde în celulele nervoase, unde sistemul imunitar nu-l poate gasi. La majoritatea oamenilor virusul devine activ periodic, cauzând accese recurente în aceeasi zona a organelor genitale. Aceste accese sunt deseori determinate de stres, boala sau rana în zona afectata.
O infectie cu herpes creste riscul de cancer cervical. Rani formate pe cervix fac tesutul mai vulnerabil la infectii cu virusul papilomatos, care poate cauza schimbari anormale în celulele din cervix care pot duce, la rândul lor, la cancer.
O infectie activa cu herpes genital creste, de asemenea, riscul de infectie cu HIV. Ranile vizibile furnizeaza HIV-ului o cale de intrare directa în sânge. Daca ai semne evidente de herpes în jurul gurii evita sexul oral pâna când dispar.
Evita sa saruti oameni care au aceste semen sau sa folosesti aceleasi prosoape, tacâmuri sau aceleasi pahare. De asemenea evita, complet, sexul de orice fel daca tu sau partenerul aveti simptome de herpes. Faceti sex numai când nu aveti aceste simptome si, chiar atunci, folositi un prezervativ.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator




Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeDum Iun 22, 2008 3:32 pm

Chlamydia

De obicei, nu produce simptome — mai ales la femei — ceea ce face ca, deseori, sa nu fie descoperita. Clamydia, în present, este cauza a multor cazuri de boli pelvio-inflamatorii, care pot creste riscul de infertilitate, dureri cornice pelviene si sarcini ectopice. Chlamydia este, de asemenea, cauza multor cazuri de cervicita (inflamarea colului uterin) si uretrita (inflamarea uretrei). Este usor curabila cu antibiotice.
Chlamydia este o infectie bacteriana care poate fi dobândita prin sex anal sau vaginal sau, câteodata, prin sex oral. Daca o femeie cu chlamydia este lasata gravida, infectia poate face ca apa sa se rupa, degenerând într-o nastere prematura. Boala poate fi transmisa bebelusului în timpul nasterii. Ea poate produce pneumonie, care poate ameninta viata copilului si care poate produce probleme respiratorii pe termen lung. Din aceste motive, daca planuiesti sa faci un copil, este bine sa faci un test de chlamydia.

Simptome
Majoritatea femeilor care au chlamydia nu prezinta simptome. Pe de alta parte, majoritatea barbatilor infectati au simptome clare incluzând o senzatie arzatoare în timpul urinarii, o scurgere incolora din penis, o umflatura sau o durere la testicole. La femeile care au simptome (care apar de obicei la 1-3 saptamâni de la contractarea bacteriei cauzatoare de boala) se poate observa o scurgere vaginala anormala, o senzatie arzatoare în timpul urinarii, durere sau presiune în zona pelviana, durere în timpul actului sexual sau scurgere dupa.

Diagnosticarea
Deoarece oamenii care sunt infectati cu chlamydia pot sa nu prezinte simtome, diagnosticarea este dificila. Cea mai riguroasa metoda de a o diagnostica la femei este testarea unei mostre de scurgere vaginala.

Tratamentul
Chlamydia este, de obicei, tratata cu antibiotice luate pe cale bucala. În cazuri grave, medicatia este data pe cale intravenoasa. Si tu si partenerul tau trebuie sa va tratati în acelasi timp; ar trebui sa va abtineti de la a face sex pâna când tratamentul este complet. Chiar daca nu prezinti simtome, ar trebui sa te tratezi daca partenerul este infectat.
Daca infectia a progresat pâna în trompele uterine ar putea fi nevoie sa te internezi în spital si sa faci injectii intravenoase cu antibiotice pentru a elimina infectia. Infectarea trompelor uterine poate cauza crestarea tesutului local, care le poate bloca facându-te infertila si marind riscul unei sarcine ectopice.
Daca esti diagnosticata cu chlamydia si exista posibilitatea sa fii însarcinata, spune-i doctorului. Acesta trebuie sa elimine sansa unei sarcini ectopice si sa se asigure ca primesti un antibiotic care nu afecteaza sarcina. Daca infectia reapare dupa tratament aceasta poate indica faptul ca tu sau partenerul tau nu ati luat medicatia cum a fost prescrisa sau ca unul dintre voi face sex cu o persoana infectata. Ar trebui sa discutati cu partenerul si sa stabiliti cauza acestei situatii. Amândoi ar trebui sa repetati tratamentul.
Sus In jos
andreea86
merg in picioruse
merg in picioruse
andreea86


Bolile sexuale 1114420fj52k9qh0h
feminin
Sagetator
Tigru
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 1855
Varsta Varsta : 37
Localizare Localizare : Arad
Data de inscriere Data de inscriere : 15/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei
bebe 2 :: bebe 2 :::

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 23, 2008 9:18 pm

Doamne fereste. In legatura cu asta am tras si eu o sperietura cand am fost gravida. La analize mia iesit ca am sifilis si nu mai puteam de ingrijorare si ma tot intrebam de unde!!!!! Si cand colo cand am repetat analizele perfect sanatoasa
Sus In jos
sorina.popia
Admin
Admin
sorina.popia


Bolile sexuale Ahr0cd10
feminin
Scorpion
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 4775
Varsta Varsta : 41
Localizare Localizare : calarasi
Data de inscriere Data de inscriere : 14/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty: Sorina si Cristian
bebe 1 :: bebe 1 ::: Andrei-Cristian:16.06.2006
bebe 2 :: bebe 2 ::: Alexandru-Valentin(UBI’ DE LAURA):2.03.2009

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 23, 2008 10:19 pm

Andreea sifilisul se ia foarte usor....pe noi la scoala diriga ne punea sa deschidem usile cu batista aveam in clasa o colega care tare mult ii mai placea viata si cand veneam la ore ne certa mereu diriga ca nu folosim batiste la clantele usilor
Sus In jos
https://dumbrava-minunata.forumgratuit.ro/index.htm
CALY_IULIANc
merg deabusilea
merg deabusilea
CALY_IULIANc


Bolile sexuale Ahr0cd10
feminin
Pesti
Pisica
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 710
Varsta Varsta : 49
Localizare Localizare : BAIA MARE
Data de inscriere Data de inscriere : 02/06/2008

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 23, 2008 10:29 pm

Doamne fereste ....... asa de usor se ia??????
Sus In jos
sorina.popia
Admin
Admin
sorina.popia


Bolile sexuale Ahr0cd10
feminin
Scorpion
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 4775
Varsta Varsta : 41
Localizare Localizare : calarasi
Data de inscriere Data de inscriere : 14/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty: Sorina si Cristian
bebe 1 :: bebe 1 ::: Andrei-Cristian:16.06.2006
bebe 2 :: bebe 2 ::: Alexandru-Valentin(UBI’ DE LAURA):2.03.2009

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 23, 2008 10:35 pm

Nu stiu sigur stiu doar ce-mi aduc aminte...eu nu prea am citi despre aceste boli...e posibil sa se ia usor
Sus In jos
https://dumbrava-minunata.forumgratuit.ro/index.htm
andreea86
merg in picioruse
merg in picioruse
andreea86


Bolile sexuale 1114420fj52k9qh0h
feminin
Sagetator
Tigru
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 1855
Varsta Varsta : 37
Localizare Localizare : Arad
Data de inscriere Data de inscriere : 15/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei
bebe 2 :: bebe 2 :::

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 23, 2008 11:20 pm

Chiar asa de usor se ia? incredibil
Sus In jos
sorina.popia
Admin
Admin
sorina.popia


Bolile sexuale Ahr0cd10
feminin
Scorpion
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 4775
Varsta Varsta : 41
Localizare Localizare : calarasi
Data de inscriere Data de inscriere : 14/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty: Sorina si Cristian
bebe 1 :: bebe 1 ::: Andrei-Cristian:16.06.2006
bebe 2 :: bebe 2 ::: Alexandru-Valentin(UBI’ DE LAURA):2.03.2009

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeMar Iun 24, 2008 8:33 am

Nu stiu sigur andreea dar asta ne invata pe noi la scoala...am sa citesc si eu pe net si va voi spune daca se ia asa usor sau nu...asa a patit si sora mea i-a spus doctorul ca are sifilis si de fapt era o mamica sanatoasa tun
Sus In jos
https://dumbrava-minunata.forumgratuit.ro/index.htm
monica_2077
utilizator sef
utilizator sef
monica_2077


Bolile sexuale Ahr0cd10
feminin
Fecioara
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 3769
Varsta Varsta : 53
Localizare Localizare : Baia-Mare
Data de inscriere Data de inscriere : 09/05/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995
bebe 2 :: bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007

Bolile sexuale Empty
MesajSubiect: Re: Bolile sexuale   Bolile sexuale Icon_minitimeLun Iun 30, 2008 6:15 pm

Despre sifilis cateva cuvinte

Sifilis este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, produsă de o bacterie în formă de spirală ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]). Este o [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] gravă prin consecințele pe care le are în timp asupra tuturor organelor, în special asupra sistemelor [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] și cardiovascular.
Contaminarea cu microbul sifilusului se face prin raport sexual, prin atingerea leziunilor unui bolnav, prin sărut, atingerea obiectelor contaminate (pahar, briciul de la frizer, instrumente medicale insuficient sterilizate).
Contaminarea se mai poate face pe cale congenitală când femeile gravide nu sunt controlate la timp de către medic. Când contaminarea mamei are loc în prima perioadă a sarcinii, fătul va fi mort și expulzat prematur. Dacă infecția s-a produs mai târziu, fătul se va naște viu, însă cu urme vizibile de sifilis.
Sus In jos
 
Bolile sexuale
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Bolile Cardiovasculare

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: sanatate si diete-
Mergi direct la: