Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.



 
AcasaportalCăutareUltimele imaginiGalerieÎnregistrareConectare
CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Mini_i10CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Dumbra18CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Nb7711CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Minuna13CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Mini_i10

 

 CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI

In jos 
AutorMesaj
andreea86
merg in picioruse
merg in picioruse
andreea86


CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI 1114420fj52k9qh0h
feminin
Sagetator
Tigru
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 1855
Varsta Varsta : 37
Localizare Localizare : Arad
Data de inscriere Data de inscriere : 15/04/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei
bebe 2 :: bebe 2 :::

CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Empty
MesajSubiect: CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI   CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI Icon_minitimeVin Iul 11, 2008 5:04 pm

Cand pot sa incep sa folosesc suzeta pentru bebelus?

Este recomandat ca in primele 3-4 saptamani, bebelusul sa nu primeasca suzete sau alte tipuri de "sfarcuri artificiale".
Sugerez ca pentru bebelusii alaptati natural - daca totusi primesc candva suzeta - este cel mai bine sa fie depasita cresterea brusca de la 6 saptamani si aprovizionarea cu lapte sa fie bine stabilita (de obicei, 6-8 saptamani).
Aceasta permite mamei sa stabileasca o buna aprovizionare cu lapte, fara a pierde din stimularea sanului in favoarea suzetei. De asemenea, tine minte ca o suzeta este un simplu substituent pentru san - nu este o "necesitate" si multi bebelusi nu o folosesc niciodata.

Ce sa iau in considerare inainte de a folosi suzeta?
Cand au trecut primele saptamani, folosirea suzetei cauzeaza mai putine probleme atata timp cat ai grija de urmatoarele:
Niciodata sa nu inlocuiesti o masa de la san cu suzeta si niciodata sa nu incerci sa tii indepartat copilul intre mese cu ea. Copilul tau are nevoie de laptele tau pentru a-i creste creierul si corpul.
Cateva studii arata ca bebelusii care au folosit suzeta au tendinta de a se intarca mai devreme decat cei care nu au folosit-o. Dorinta bebelusului tau de a suge este unul dintre lucrurile care il fac sa se hraneasca cu regularitate, mai ales atunci cand isi va lua mai multe calorii din solide. Bebelusii care folosesc suzete sunt obisnuiti sa suga si din alte parti decat sanul si, de aceea, acesti bebelusi se pot decide sa renunte la alaptarea naturala mai repede decat daca n-ar fi folosit suzeta.
Bebelusii care folosesc suzete sunt mai predispusi la ciuperci in cavitatea bucala, care pot fi transferate sfarcurilor mamei.
Un numar insemnat de studii au aratat o legatura intre folosirea suzetei si numarul crescut al incidentelor de infectii ale urechii.
Suzetele pot fi periculoase, in cazul in care o suzeta se sparge sau snurul suzetei se infasoara pe gat (ceea ce n-ar trebui sa se intample niciodata). Urmareste toate indicatiile de siguranta si fii atenta cand se scoata un anume fel de suzeta de pe piata.
De asemenea, tine minte ca alergia la latex este o problema in crestere - foloseste mai bine o suzeta de silicon decat una de latex.
Folosirea indelungata a suzetei poate duce la dezordine in alinierea dintilor si, ocazional, la disproportii ale palatului moale sau la probleme de vorbire.
Dand bebelusului suzeta cu regularitate se mareste probabilitatea ca mama sa ovuleze si sa devina gravida. Alaptarea exclusiva la san, depinzand de frecventa alaptarilor si alti factori, este o metoda de contraceptie care poate da rezultate in mai mult de efectiv 98% in primele 6 luni si efectiv 94% in urmatoarele 6 luni. Asigurandu-te ca toate nevoile de a suge ale bebelusului sunt satisfacute de san, creste eficacitatea acestei metode de contraceptie.

Cand sa indepartez suzeta?
Daca observi una din urmatoarele probleme, este recomandat sa renunti la suzeta pana la rezolvarea problemei:
Bebelusul suge cu o frecventa mai redusa sau alaptarea dureaza mai putin cand folosesti suzeta (nou-nascutii ar trebui sa suga de cel putin 10-12 ori pe zi).
Bebelusul are dificultati la inghitire sau la sugerea efectiva (folosirea suzetei ingreuneaza de multe ori procesul de sugere al bebelusului).
Bebelusul nu ia in greutate (caz in care bebelusul are nevoie sa fie alaptat cat de des cu putinta).
Mama are ragade (rani pe sfarcuri) - suzetele pot contribui la probleme de inghitire, care pot fi cauza ragadelor.
Mama are prea putin lapte (caz in care ea are nevoie sa puna bebelusul la san de cate ori este posibil in ideea cresterii cantitatii de lapte).
Mama si/sau bebelusul au ciuperca, mai ales daca ciuperca este greu de indepartat sau revine.
Bebelusul face repetat infectii ale urechii (s-a facut legatura intre numarul crescut de infectii ale urechii si folosirea suzetei).

In concluzie...
Atat timp cat respecti cat mai multe puncte din cele de mai sus si folosesti suzeta economicos, tu decizi cand si daca vei oferi confort bebelusului tau singura sau cu ajutorul suzetei.

Totusi, tine minte ca nu a fost demonstrat ca bebelusii ar avea nevoie de a suge independent de necesitatea de a manca. Cand un copil iti indica nevoia de a suge, este in general cel mai bine sa incurajezi copilul sa suga, mai ales daca sunt probleme relative la greutate. Sanul a fost primul "calmant" si in cele mai multe cazuri ramane cel mai bun.
Sus In jos
 
CE AR TREBUI SA STIM INAINTE DE AI DA SUZETA BEBELUSULUI
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Suzeta sau degetelul?
» URMARILE SI SINDRUMUL BEBELUSULUI SCUTURAT
» Ce ar trebui sa mananci in timpul sarcinii?
» Ce ar trebui sa eviti in timpul sarcinii?
» CE TREBUIE SA STIM DESPRE DINTISORII DE LAPTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Suntem cu tine din prima clipa-
Mergi direct la: