Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Bine ai venit in Dumbrava-Minunata....apasand butonul "inregistrare",si creeand un cont ..intri si tu in lumea magica a copiilor....








Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.



 
AcasaportalCăutareUltimele imaginiGalerieÎnregistrareConectare
CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Mini_i10CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Dumbra18CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Nb7711CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Minuna13CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Mini_i10

 

 CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
monica_2077
utilizator sef
utilizator sef
monica_2077


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Fecioara
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 3769
Varsta Varsta : 53
Localizare Localizare : Baia-Mare
Data de inscriere Data de inscriere : 09/05/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995
bebe 2 :: bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeJoi Iun 05, 2008 2:15 pm

Noi stam in orasul Baia-Mare,un oras mare,frumos si cat de cat curat.
Fiecare este invitat sa se mandreasca cu orasul lui.Asteptam poze si istoric daca vreti.
Sus In jos
monica_2077
utilizator sef
utilizator sef
monica_2077


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Fecioara
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 3769
Varsta Varsta : 53
Localizare Localizare : Baia-Mare
Data de inscriere Data de inscriere : 09/05/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995
bebe 2 :: bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeJoi Iun 05, 2008 2:18 pm

PREZENTARE GENERALA
Municipiul Baia Mare, resedinta judetului Maramures, este un important centru urban din nord-vestul României. Este situat în partea vestica a judetului, în depresiunea Baia Mare, pe cursul mijlociu al Râului Sasar, la o altitudine medie de 228 m fata de nivelul marii, fiind cuprins de coordonatele geografice 47°39' - 47°48' latitudine nordica si 23°10' - 23°30' logitudine estica.
În componenta municipiului Baia Mare intra si localitatile Blidari, Firiza, Valea Neagra, Valea Borcutului, însumând o suprafata de 23.471 ha. La nord se învecineaza cu Muntii Ignisului, la sud cu localitatile Recea si Grosi, la est cu orasul Baia Sprie si la vest cu comuna Tautii Magheraus. Datorita pozitiei sale geografice avantajoase, Baia Mare întruneste atributele unui însemnat nod rutier si feroviar, constituind punctul de convergenta pentru localitatile din împrejurimi: Baia Sprie, Recea, Tautii Magheraus.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

SCURT ISTORIC
Cadrul fizico-geografic si bogatele resurse naturale existente în zona Baia Mare au oferit din cele mai vechi timpuri conditii prielnice pentru comunitatile umane. S-au gasit dovezi ca acest teritoriu a fost locuit de oameni primitivi înca din paleoliticul superior.
În epoca bronzului este semnalata prezenta tracilor din care s-au desprins mai târziu geto-dacii. Bazinul baimarean a facut parte din marele stat dac centralizat si independent creat de Burebista. Vastul material etnografic, folcloric si lingvistic, precum si dovezile arheologice si istorice ne confirma etnogeneza, vechimea si continuitatea statornica a românilor pe aceste meleaguri.
Primele informatii scrise cu privire la Baia Mare ne înfatiseaza un centru minier dezvoltat, cu aspect de oras medieval, cu forme proprii de organizare si conducere caracteristica localitatilor libere din acea vreme, fiind supus numai autoritatii centrale a statului.


Prima atestare documentara apare acum mai bine de sase secole, în anul 1329, când cancelaria regelui Carol Robert emite un document în care este pomenit prima data orasul Baia Mare sub numele de "Rivulus Dominarum" (Râul Doamnelor). [Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]Cele mai ample informatii despre organizarea administrativa, eligibilitatea organelor de conducere si competenta lor ne sunt furnizate de documentul privilegial emis de cancelaria regelui Ludovic I cel Mare de Anjou la 20 septembrie 1347.
Într-un document din anul 1411 este pomenita pentru prima data monetaria Baia Mare, unul din cele mai vechi si vestite ateliere de acest gen din Transilvania.
În 1446, domeniul Baia Mare, împreuna cu minele sale este trecut în proprietatea familiei Corvinestilor, drept rasplata pentru faptele de vitejie ale lui Iancu de Hunedoara împotriva invaziei otomane.
Din dispozitia lui a început constructia unei catedrale, numita "Sfântul Stefan", care avea ca anexa un turn impozant, "Turnul Stefan".
În anul 1469, Matei Corvin emite un document de mare însemnatate pentru baimareni, prin care le acorda acestora dreptul de a-si întari sistemul de aparare cu ziduri înalte prevazute cu bastioane, santuri si palisade menite sa preîntâmpine atacurile din afara. Baia Mare a capatat înfatisarea unei cetati puternice, fapt ce rezulta si din utilizarea expresiilor de "castrum" sau "castellum", adaugate ulterior la numele localitatii, pentru a-l evidentia caracterul fortificat.
Anul 1490 a fost un an nefast pentru baimareni. Localitatea a fost ocupata temporar de trupele poloneze ale printului Ioan Albert.
În 1526, Baia Mare trece în proprietatea principelui Ioan Zapolya, urmând o perioada de decadere a vietii economice a orasului, datorata unor repetate dispute, concesiuni si vânzari între principii ardeleni.
1547 este anul înfiintarii unei importante institutii de învatamânt, denumita "Schola Rivulina", apartinatoare cultului reformat. Timp de peste doua secole, aceasta scoala s-a afirmat ca un adevarat leagan de cultura, asigurând pregatirea unui numar mare de slujbasi pentru functii bisericesti, administrative si în domeniul mineritului.
În semn de recunostinta pentru anularea unor datorii de catre Mihai Viteazul, în anul 1600, arendasul minelor Felician Herbstein a pus sa se bata la monetaria din Baia Mare o medalie omagiala din aur cu chipul domnului valah, realizând astfel una din cele mai reprezentative efigii cunoscute în numismatica.
În anul 1703, vestitul capitan de haiduci Pintea Viteazul participa cu detasamentele sale, alaturi de Francisc Rakoczi al II-lea, la lupta de eliberare a orasului din mâinile austriecilor.
În 1748 autoritatile austriece înfiinteaza la Baia Mare Inspectoratul Superior Minier (Inspector Obermat), pentru care s-a construit o cladire adecvata si o noua monetarie.
1889 este anul aparitiei primului ziar în limba româna, "Gutinul", publicatie saptamânala cu profil social-literar si economic.
Aceasta sumara prezentare a profilului istoric al localitatii trebuie întregita prin mentionarea unor date legate de constructii si monumente reprezentative, care au adus în timp faima acestor locuri.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

MONUMENTE DE ARHITECTURA MEDIEVALA

· Biserica de lemn
Constructie maramuresana, monument de arta populara ridicat în anul 1630 în satul Chechis; în anul 1939, acest monument a fost adus în Baia Mare, constituindu-se în obiect de muzeu, formând împreuna cu alte gospodarii traditionale Muzeul etnografic în aer liber.


[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

· Biserica "Sfânta Treime"
A fost construita în perioada 1717-1720; este o constructie în stil baroc, având doua turle identice cu acoperisul în forma de bulb; în prezent folosita ca lacas de cult pentru credinciosii romano-catolici, aceasta biserica este înzestrata cu picturi murale, vitralii si sculpturi, precum si cu un mobilier masiv de lemn.





· Casa "Iancu de Hunedoara"
Acest edificiu reprezinta o parte a fostului castel medieval ridicat de voievod pentru sotia sa, Elisabeta; cladirea a fost terminata de Matei Corvin în anul 1468. Aceasta cladire este una reprezentativa pentru Centrul Vechi al municipiului baia Mare. În spatiul generos al acesteia se organizeaza diverse expozitii (în prezent fiind în administrarea Muzeului Judetean Maramures).

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]

· Turnul "Stefan"
Este monumentul de arhitectura medievala cel mai reprezentativ al municipiului Baia Mare; ridicat de catre Iancu de Hunedoara, aceasta este construit în stil gotic si are o înaltime de peste 40 m. Turnul a fost utilizat pentru supravegherea strategica a orasului si pentru paza împotriva incendiilor.






· Localul Monetariei
Construit în perioada 1734-1737, aceasta se constituie într-un obiectiv important al orasului; actualmente este sediul Muzeului Judetean Maramures.

· Turnul Macelarilor
Acest edificiu a fost înaltat în secolul al XV-lea; legenda spune ca din acest turn s-ar fi tras glontul care l-a ucis pe Pintea Viteazul.

· Vechiul Han al orasului
Aici se desfasurau în trecut târgurile baimarene. Din anul 1870, acesta a servit ca sediu al primariei orasului; în prezent, în aceasta cladire functioneaza Judecatoria locala, Notariatul si Colegiul de Avocati.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

CLADIRI MODERNE REPREZENTATIVE

· Biserica ortodoxa româna
Constructie extinsa pe structura unui vechi lacas de cult, având astazi înfatisarea unui edificiu arhitectonic impresionant; are doua turnuri semete, fatada prezentând o fresca policroma care îl reprezinta pe "Dreptul Judecator".
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]
· Catedrala"Adormirea Maicii Domnului"
Situata în zona de est a orasului, aceasta a fost ridicata în anii 1905- 1911; interiorul catedralei este de o valoare artistica ridicata; picturile interioare fiind realizate de artistul Gheorghe Busuioc




[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]· Casa de cultura
Ridicata în anul 1971, aceasta are o sala de spectacole de 700 locuri, precum si o serie de sali pentru diverse activitati cultural-artistice, holurile spatioase, finisajele cu lambriuri din esente lemnoase constrastante si structura mestesugita a plafonului, cu o imensa dantelarie din piatra, confera edificiului o nota distincta de maretie.




[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]· Sediul Prefecturii judetului Maramures
Data în folosinta în anul 1969, aceasta cladire este cea mai reprezentativa constructie moderna din Baia Mare. Pastrând specificul arhitecturii traditionale maramuresene, proiectantii au conceput solutii constructive originale, bazate pe utilizarea elementelor de beton îmbinate cu materiale locale durabile ca: placi de andezit, travertin de Carpinis, piatra cioplita si tabla din cupru.


[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]· Hotelul "Mara"
Amplasat în zona de sud a orasului, este un edificiu zvelt cu opt niveluri si cu finisaje proeminente inspirate din arhitectura locala între care se remarca "fusul maramuresan" de mari proportii turnat din mental si montat pe coronamentul de la acoperis, ca un obelisc ce spinteca vazduhul.



· Teatrul Dramatic
Îsi are sediul într-o cladire adecvata, proeminenta ca stil si proportie, construita în forma actuala în anul 1967. Holul spatios de intrare este decorat în partea superioara cu o fresca policroma creata de pictorul Nicolae Apostol.
Sus In jos
oana0101
merg deabusilea
merg deabusilea
oana0101


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Capricorn
Maimuta
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 802
Varsta Varsta : 43
Localizare Localizare : Piatra-Neamt
Data de inscriere Data de inscriere : 23/05/2008

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeMier Iun 11, 2008 12:22 pm

Municipiul, reședință de județ, cu o populație de 110.288 locuitori (la 01.01.2005), se află pe DN 15 la 360 km de București, 65 km de Bacău, 28 km de Bicaz, 47 km de Roman și 65 km de Tg.Neamț.
Este așezat pe terasele râului Bistrița, în Depresiunea Cracău-Bistrița, la o altitudine de 310-430 m. Este înconjurat de culmile: Cernegura (851 m) la sud, Pietricica (586 m) la est, Cozla (651 m) la nord, Cârlomanu (704 m) la nord-vest și Bâtca Doamnei (462 m) la sud-vest, culmi care reprezintă ultima treaptă a Carpaților la contactul cu Subcarpații și care sunt alcătuite din roci sedimentare (gresii, marne, șisturi argiloase, conglomerate) cu numeroase fosile de pești.
Clima este influențată de prezența munților din jur care împiedică pătrunderea curenților reci dinspre nord. Așadar, climatul are veri scurte și răcoroase, toamne lungi și ierni blânde. Vânturile dominante sunt cele de vest, nord-vest și briza de munte.
Apele: Bistrița cu afluenții săi:Cuejdi, Sarata, Borzoghean, Doamna
Lacul de acumulare Bâtca Doamnei
Flora: Munții din jur sunt acoperiți cu păduri de fag, stejar, pin, molid, de amestec, arbuști și poieni cu pășuni
Fauna: mistrețul, căprioara, iepurele, bursucul, veverița, dihorul, gaița, mierla, pițigoiul, cioara, vrabia, ciocănitoarea, păsări migratoare, iar în ape: cleanul, obletele, boișteanul
Istoric: Cele mai vechi mărturii arheologice provin din epoca de piatră, iar, mai apoi, multe dovezi despre istoria acestei zone se referă la civilizația geto-dacică (Cetatea Bâtca Doamnei). Prima atestare într-un document intern datează de la 31 iulie 1431, când Alexandru cel Bun dăruiește Mânăstirii Bistrița "...o casă a lui Crăciun din Piatra". Așezarea cunoaște o importantă dezvoltare în tinpul lui Ștefan cel Mare, când a fost construită Curtea Domnească, Biserica "Sf. Ioan" și Turnul-clopotniță. Ulterior, orașul are o existență tot atât de frământată ca și istoria țării.
Patronul spiritual al orașului este Sf. Ioan Botezătorul. Ziua orașului: 24 iunie.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Obiective turistice
Cetăți [Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Cetatea Bâtca Doamnei Piatra Neamț (Petrodava)
Situată la 4 km sud-vest de oraș. Primele elemente de cultură materială aparțin epocii neolitice (faza Cucuteni), peste care se află un nivel de locuințe din epoca bronzului și apoi stratul daco-getic. Perioada de maximă dezvoltare a fost între sec. I î.e.n. și I e.n. Monument istoric accesibil doar arheologic.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Curtea și biserica domnească din Piatra-Neamț

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Situat în centrul orașului în Piața Libertății, acest ansamblu arhitectural alcătuit din Curtea Domnească, Biserica "Sf. Ioan" și Turnul-clopotniță își are începuturile, potrivit izvoarelor istorice, în perioada 1468-1475 fiind ctitorit de Ștefan cel Mare. Din Curtea Domnească s-a mai păstrat doar o parte din pivnițele casei domnești (unde se află acum o expoziție muzeală) și porțiuni din zidul de incintă. Biserica zidită în 1497-1498, monumentală și elegantă, este caracteristică stilului arhitectural moldovenesc din acea perioadă îmbinând tipul cu plan dreptunghiular și bolți semicilindrice cu cel trilobat și turlă pe naos. Turnul, construit în 1499 din piatră brută și întărit cu patru contraforturi ce-i subliniază profilul zvelt, are 19 m înălțime. Foișorul de pază a fost adăugat în epoca modernă.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine] Conace și case boierești

Casa Ivașcu - Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]Construcția, specifică urbanisticii din sec. al XIX-lea, a fost făcută din bârne fasonate peste care s-au aplicat straturi succesive de tencuială. Temelia înaltă din piatră de râu fixată cu mortar, este un element important în estetica fațadei. Corpul clădirii este asimetric, fragmentat de un pridvor deschis susținut de 5 coloane de lemn. Acest pridvor, care constiuie un element caracteristic acestui tip de construcții, apare ca o dezvoltare sudică a cerdacului cu arcaturi în acoladă ce se întinde pe toată lungimea fațadei.. Sub pridvor se deschide în arc intrarea în beci, asemeni unor miniaturale porți de cetate, care asigură clădirii un pitoresc deosebit. Deși acoperișul de draniță a fost modificat, iar întreaga construcție a fost refăcută ca o anexă a unei locuințe moderne, Casa Ivașcu rămâne o adevărată insulă a trecutului.
Casa Lalu - Piatra Neamț, str. Ștefan cel Mare, nr.44, tel. 0233 214351

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]A fost construită în 1912 de constructorul Carol Zane. Acum găzduiește Clubul Copiilor.



Casa Paharnicului - Piatra Neamț, str.Paharnicului nr. 5, tel.0233 216075

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]În spatele blocurilor de pe bulevardul Mihai Eminescu, o clădire cu ziduri masive și aspect arhaic contrastează izbitor cu noile construcții. Casa Paharnicului este tot ce a mai rămas din vechea piață a orașului, mărturie a unui trecut economic în care negoțul ocupa un loc de primă importanță.
Construit la începutul secolului al XIX-lea de către aga Dimitrie Gheorghiadis, paharnicul, pe malul Șipotelor, monumentul a fost destinat încă de la zidirea sa depozitării mărfurilor ce urmau să se desfacă la Piatra Neamț și în împrejurimi. Acum, în clădire funcționează un restaurant.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine] Muzee

Muzeul de Istorie, tel. 0233 217496

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Situat în Piatra Neamț, str.M.Eminescu nr.10.
A fost înființat în 1934 de preotul Constantin Mătasă . Deține importante colecții arheologice, din epoca bronzului și geto-dacice. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis. Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei - individual.
Muzeul de artă eneolitică Cucuteni, Str. Ștefan cel Mare nr. 3; tel. 0233 217496

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Deschis în iunie 2005, muzeul deține cea mai variată și bogată colecție Precucuteni-Cucuteni. Clădirea a fost ridicată în anii 1928-1930 de constructorul Carol Zani și ornamentată de sculptorul Vincenzo Puschiasis.
Program: marți-duminică: 9.00 - 17.00. Luni: închis.
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual





Expoziția Muzeală Curtea Domnească

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Curtea Domnească,situată pe un mic platou ce domină centrul orașului, face parte dintr-un ansamblu arhitectural ce cuprinde Biserica Sf. Ioan și Turnul-clopotniță și care își are începuturile în perioada 1468-1475 fiind ctitorit de Ștefan cel Mare. Din Curtea Domnească s-a mai păstrat doar o parte din pivnițele casei domnești și porțiuni din zidul de incintă. Expoziția cuprinde materiale tridimensionale arheologice și documentare descoperite în zona Curții Domnești, dar și în alte puncte din zona orașului Piatra Neamț.
Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis.
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual

Muzeul de Artă, tel. 0233 216808

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Situat în Piatra Neamț, Piața Libertății nr.1.
A fost organizat în 1980. Deține colecții de pictură, grafică, sculptură și tapiserie semnate de artiști plastici locali sau de renume național: Ion Țuculescu, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Lascăr Vorel ș.a. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual



Muzeul de Etnografie
, tel. 0233 216808

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Situat în Piatra Neamț, Piața Libertății, nr.1.
A fost înființat în 1980. Deține colecții de costume populare, unelte artizanale, instalații țărănești tradiționale, prezentând aspecte ale vieții țăranilor de pe Valea Bistriței. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual




Muzeul de Științe Naturale
, tel. 0233 224211

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Situat în Piatra Neamț, str. Petru Rareș nr. 26.
A fost înființat în 1960. Deține o importantă colecție de pești fosili, unică în lume și alte bogate colecții botanice, zoologice și paleontologice. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis
Tarife: 1 leu pentru grupuri de copii, 2 lei -individual









Muzeul Memorial "Calistrat Hogaș" - Piatra Neamț, str. Calistrat Hogaș, nr.1

A fost amenajat în 1969 în casa în care a locuit scriitorul (construită în sec. al XIX-lea). Cuprinde documente de familie, manuscrise, mobila originală, obiecte personale ale scriitorului. Program de vizitare: zilnic: 9.00-17.00(octombrie-martie); 10.00-18.00(aprilie-septembrie); luni închis
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
oana0101
merg deabusilea
merg deabusilea
oana0101


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Capricorn
Maimuta
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 802
Varsta Varsta : 43
Localizare Localizare : Piatra-Neamt
Data de inscriere Data de inscriere : 23/05/2008

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeMier Iun 11, 2008 12:29 pm

Biserici

Biserica "Schimbarea la față"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]SITUARE: - situată în Văleni-Piatra Neamț; str. Magnoliei,
SCURT ISTORIC: ctitorit de Petru Rareș și apoi de Al.Lăpușneanu în 1574.
DESCRIERE: Monument istoric și de arhitectură religioasă construit din lemn .Din punct de vedere arhitectural, biserica poate fi calificată fără nici o rezervă ca fiind una dintre cele mai reușite realizări ale arhitecturii populare în lemn. Întreaga construcție, executată din bârne și scânduri groase de brad și de stejar pe temelie de piatră, trădeaza o mână de virtuoz care a fixat în fiecare perete precizie, pricepere și imaginație. Este de tipul bisericilor cu plan simplu în forma de navă, fără sânuri laterale și cu altar pentagonal, clopotnița aflându-se în imediata apropiere, spre sud. Acoperișul de șindrilă îmbracă întreaga construcție în mod unitar, fără a sublinia la exterior decât prezența altarului. Interiorul este împărțit în pronaos, naos și altar, pridvorul de la apus constituind, fără îndoială, un adaos mai recent (1924). Chenarele ferestrelor și cel al ușii de la intrare sunt ornamentate cu încrustații dense, care alcătuiesc motive geometrice de o meticuloasă execuție. În plus, la ușă, frecventul decor al șnurului în relief reproduce simbolic torurile vechilor portaluri de la intrarea bisericilor lui Ștefan cel Mare. Boltirea semicilindrică a pronaosului este rezolvată în mod original, mai ales în ceea ce privește susținerea ce se realizeaza în trepte de forma poligonală, ale căror dimensiuni se reduc în partea superioară. Catapeteasma actuală este un produs al ultimelor decenii, cea veche neavând nici pe departe forma tradițională. În locul fundalului de lemn sculptat care separă naosul de altar și pe care sunt pictate scenele și portretele riguros stabilite prin canoane, aici se aflau cinci rânduri de icoane așezate pe un perete de scânduri, fără a se respecta o succesiune prestabilită. Aceste icoane însă, în marea lor majoritate, aveau o valoare istorico-artistică deosebită. Este vorba de cel puțin trei grupe de icoane distincte ca stil și chiar ca structură plastică, fiind executate, fără nici o excepție, pe bucăți de scândură atent pregătite cu un glet de ipsos. Din punct de vedere cronologic ele acopereau în întregime secolele XVI și XVII, iar ca factură artistică multe dintre ele se impun printre cele mai reușite creații ale genului iconografic.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]SITUARE: Vânători-Piatra Neamț
SCURT ISTORIC: Ctitorie din 1774 a lui Ioil Egumen de Bisericani.
DESCRIERE: Este construită din bârne de brad pe temelie de piatră, în stil specific moldovenesc, cu un plan trilobat, absidele laterale și cea a altarului fiind ușor pronunțate. Pridvorul de la sud și pronaosul ce prelungește spre vest nava bisericii, sunt adaosuri ulterioare, ca și turla oarbă cu acoperamântul bulbat, ce conferă totuși mai multă suplețe întregului ansamblu. Acoperișul de draniță, în două ape, cu margini evazate, se rotunjește la absidele laterale și cea a altarului, închizându-se în unghiuri drepte. În interior, pridvorul și pronaosul prezintă un acoperamânt plan, însă naosul se înalță printr-o elegantă boltă en berceau (semicilindrică), ce se desfășoară până la catapeteasmă. Absidele laterale sunt acoperite în arc, iar altarul este dominat de un arc transversal de susținere spre care converg nervurile unui segment de sferă. Catapeteasma originară este o piesă de mare valoare artistică și deosebită frumusețe. Lucrată în lemn de tei și stejar, această creație de autentică artă românească respectă cu strictețe dispunerea ierarhică și spațială specifică iconografiei creștine ortodoxe. Dar ceea ce frapează de la prima vedere în aceste picturi este îmbinarea unor elemente stilistice diferite dar nu și eclectice, din care a rezultat un ansamblu unitar de certă originalitate. Psihologia personajelor biblice emană un anume hieratism bizantin, cromatica folosită creeaza o transparență renascentistă, iar frecvența planurilor secundare de inspirație locală trimite cu insistență la frescele de la Voroneț și Sucevița. Ușile împărătești, mai ales, tratate preponderent pictural și mai puțin sculptural, ca de altfel întreaga lucrare, degajă acea atmosferă specific moldovenească în care transcendentalismul rece și distant al canoanelor se atenuează prin căldura unui umanism izvorât din simplitate și firesc.

Biserica "Buna Vestire"

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]SITUARE: situată în cartierul Dărmănești, str. 1 Decembrie 1918 nr. 118
SCURT ISTORIC: Ctitorie din 1740 a spătarului Iordache Darie Dărmănescul
DESCRIERE: Are plan triconc, având sânurile laterale bine conturate. În interior, spațiul este destul de limitat și, ca atare, nu vom mai regăsi clasica împărțire în naos, pronaos și altar, pridvorul din fața intrării fiind adaugat în 1914. Nu este de fapt decât o singură rotondă centrală, boltită cu o calotă sferică și destinată membrilor familiei boierești. Spre răsărit, naosul se prelungește cu absida altarului, iar în partea opusă, o tindă joasă pentru slujitorii curții se afla dincolo de un perete despărțitor astăzi fiind dispărut și înlocuit cu un simplu arc de susținere. În peretele sudic al naosului, o nișă boltită marchează locul mormintelor ctitorești, iar clopotnița, de forma unui turn prismatic nu prea înalt, se ridică în partea vestică a construcției, deasupra prelungirii spațiului central, constituind obiectul unor recente modificări structurale. Biserica nu a avut pictură interioară, iar catapeteasma, cu o inscripție votivă din 1829, a fost zugravită în spiritul hieratizant al vechilor canoane bizantine, atragând atenția tocmai prin rigurozitatea execuției. În schimb, ferecătura unei Evanghelii din 1821 donată de Iordachi Darie la 20 decembrie 1845, constituie o impresionantă operă de artă, executată în argint și email policolor.

Biserica "Buna Vestire"- pentru contact: Biserica "Constantin și Elena", cartierul Sarata, str. Verii nr.5, tel. 0233 210770

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] SITUARE: Piatra Neamț, Dărmănești
SCURT ISTORIC: Ctitorie din 1779-1787 a lui Stero și Mihalache Piroschi, strămutată în 1999 pe locul schitului Draga din Dărmănești - Piatra Neamț

Biserica "Sf. Nicolae"


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]SITUARE: Piatra Neamț, str. Obor nr.1
SCURT ISTORIC: Ctitorie din 1796 a logofătului grec Vogoride.
DESCRIERE: Construcția este din zidărie de piatră în plan treflat, cu sânuri laterale ușor proeminente, fără compartimentarea tradițională. Naosul este acoperit cu o boltă semisferică ce se descarcă prin intermediul a patru arce în pereții exteriori, continuându-se cu o boltă semicilindrică ce acoperă și cafasul din lemn, adăugat în 1935. Turnul-clopotniță adăugit odată cu pridvorul ce constituie primul nivel al acestuia, cuprinde o cameră intermediară și camera clopotelor. Interiorul a fost pictat în ulei în 1962. Biserica deține o icoană de argint aurit a Sf.Nicolae adusă în 1865 din Polonia și donată de primarul Nicolae Albu. Clădirea a fost consolidată în 1934 de constructorul Carol Zane.

Schitul Doamna

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]SITUARE: Piatra Neamț, pe malul drept al Bistriței, în zona numită "Peste vale"
SCURT ISTORIC: Ctitorie din 1790 a ieromonahului Mitrofan
DESCRIERE: Edificiul impresionează de la prima vedere prin dimensiunile sale reduse și prin simplitatea sa. Zidurile puternice, care depășesc uneori grosimea de 1,5 m, se înalță după obișnuitul plan treflat, cu absidele bine conturate și care prezintă la exterior câte trei fațete plane îmbinate în unghi. Acoperișul în două ape, ușor evazat deasupra absidei altarului, se desfășoara unitar până la clopotnita scundă ce se înalță la extremitatea vestică, deasupra intrării originare. Este cât se poate de clar că în momentul primei sfințiri biserica a avut o singură încăpere și că mult mai târziu s-au adăugat pridvorul de pe axul longitudinal al navei și veșmântaria de pe latura sudică, în dreptul absidei altarului. În interior, pridvorul îngust este acoperit cu o boltă stelară susținută de patru perechi de nervuri, ce contrastează cu puritatea stilistică a bolții semicilindrice a naosului, care se întinde inclusiv deasupra altarului. Absidele laterale sunt scobite în grosimea zidurilor, iar deasupra ieșirii din naos se afla un mic cafas (balcon) ce asigură accesul în clopotniță. Restaurată între anii 1991-1993, i se mai adaugă un mic pridvor pe latura sudică. Se pare că Schitul Doamna nu a avut pictură nici în interior nici în exterior. Doar deasupra intrării în pridvor s-au realizat recent doua medalioane în mozaic cu portretele Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În schimb, catapeteasma executată din trei dulapi de proporții impresionante, etalează întreaga gamă de motive sculpturale caracteristice unui stil neobizantin oarecum autohtonizat prin prezența masivă a elementelor decorative preluate din arta populară a Văii Bistriței. Motivele vegetale stilizate domină cu autoritate câmpurile dintre icoane și o mare parte din suprafața ușilor împărătești, iar chipurile sfinților, pictate de Mihai Zugravul, se impun prin expresivitate și printr-o fericită îmbinare a culorilor.


Biserica "Adormirea Maicii Domnului Precista" - Piatra Neamț, Bd. Decebal. nr., tel. 0233 217560

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Construcția celei mai frumoase biserici a orașului a început în 1930 și a fost sfințită în 1947. Planurile lucrării s-au făcut de arhitecții Bolomei și Dortz, iar execuția lucrării, de arhitectul Carol Zane. Conducearea lucrării a aparținut preotului Constantin Mătasă. Icoanele din catapeteasmă, din biserica veche, în praf de aur, au fost făcute, se pare, de un pictor grec.



Biserica romano-catolică - Piatra Neamț, str. M.Eminescu nr.27, tel. 0233 212024
Hramul: Sf. Iosif Muncitorul
A fost construită în 1895, iar în cursul anilor 1936-1939 a fost supusă la renovări și amplificări, aducându-se la forma de azi. Conducerea lucrărilor a avut-o preotul dr. Francisc Simon.

Biserica romano-catolică - Piatra Neamț,Str. Valea Albă, cartier Dărmănești; tel. 0233 231730
Hramul: Sf. Tereza a Pruncului Iisus
- Începută în 1991 cu contribuția credincioșilor din Piatra Neamț

Mănăstirea Benedictină "Maica Unității" -Com. Alexandru cel Bun, sat Scăricica; tel. 0233 261426
- Construită în 2003

Biserica lipovenească, Piatra Neamț

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sinagoga - Piatra Neamț, str.Dimitrie Ernici; tel.Comunitatea evreilor: 0233 223815

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]- La extremitatea estică a fostei Curți Domnești, în imediata apropiere a Liceului "Petru Rareș", se află Sinagoga de lemn, monument cu o istorie îndelungată și pe alocuri controversată, mărturie a numeroasei comunități evreiești care a existat în acest oraș încă din evul mediu.
- Actuala construcție s-a ridicat pe locul alteia mai vechi, în baza hrisovului din 19 iulie 1766 semnat de voievodul Grigore III Ghica. Vechea sinagogă a fost de piatră, dar de la începutul secolului al XVIII-lea nu s-a mai îngăduit decât ridicarea unor sinagogi de lemn, ceea ce explică și materialul folosit la construirea acestui monument.
- Faptul că Sinagoga se află atât de aproape de Biserica "Sf. Ioan" , nerespectându-se tradiționala distanță de 150 de stânjeni (aproximativ 300 m) care trebuie s-o despartă de o biserică creștină, a fost explicat de regulă prin marea vechime a edificiului inițial, care ar fi precedat construirea ansamblului arhitectural din epoca lui Ștefan cel Mare. Adepții acestui punct de vedere pleacă de la premiza că nimeni nu ar fi îngăduit ridicarea unei sinagogi sub zidurile Curții și Bisericii Domnești și că aceasta deja exista în 1497-1499 când Ștefan cel Mare a construit biserica și turnul-clopotniță, lăsând-o apoi pe vechiul amplasament. Se consideră că este vorba de o simplă nesocotire a regulilor tradiționale, deoarece dacă s-ar fi avut în vedere stricta respectare a acestora, nimic nu l-ar fi împiedicat pe Ștefan cel Mare să dispună demolarea și strămutarea sinagogii la o distanță convenabilă. Nu trebuie să se uite că în vechiul cimitir evreiesc de pe muntele Pietricica, cele mai vechi pietre de mormânt datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea și că Sinagoga se află pe pământ domnesc, comunitatea evreiască plătind o dare anuală (bezmăn) pentru folosirea acestuia. Foarte probabil ca vechea construcție de piatră să se fi ridicat pe la mijlocul secolului al XVII-lea pe actualul amplasament, cu aprobare domnească, fără a se ține seamă de respectarea distanței prestabilite față de Biserica "Sf. Ioan" așa cum a procedat de altfel și Grigore III Ghica în 1766 când a încuviințat actuala sinagogă de lemn.
- Sinagoga din Piatra-Neamț e construită din bârne groase învelite cu taban atât la interior cât și la exterior. Temelia înaltă de piatră face ca intrarea în edificiu să se realizeze prin coborârea mai multor trepte, iar interiorul se prezintă ca o galerie închisă cu două etaje la nord și un singur etaj la vest, unde e sinagoga femeilor, la sud aflându-se o altă galerie de mai mici dimensiuni destinată copiilor.
- În peretele estic al sinagogii este așezată "Urna Sfântă", adevărată operă de artă executată în lemn sculptat și dispusă în trei etaje, fiecare nivel fiind așezat pe coloane rotunde acoperite cu bronz și argint. Această urnă a fost lucrată în 1835 de Șaraga Ițchok ben Moische, dar în patrimoniul lăcașului s-a mai păstrat și o frumoasă perdea cu șapte triunghiuri și o inscripție în ebraică din care rezultă că a fost realizată în 1767, deci la numai un an de la construirea actualului edificiu.
- Cupola și pereții laterali sunt părțile originale ale construcției. Altarul, suflat cu aur, are o vechime de 250 de ani. Sinagoga este legată de numele lui Baal Shemtov, întemeietorul hasidismului.
Sus In jos
oana0101
merg deabusilea
merg deabusilea
oana0101


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Capricorn
Maimuta
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 802
Varsta Varsta : 43
Localizare Localizare : Piatra-Neamt
Data de inscriere Data de inscriere : 23/05/2008

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeMier Iun 11, 2008 1:09 pm

Rezervații și parcuri


Rezervația paleontologică Cozla-Pietricica-Cernegura
Munții Cozla (679 m), Pietricica (530 m) și Cernegura (852 m) străjuiesc orașul Piatra Neamț la nord, est și, respectiv, sud, reprezentând ultima treaptă a Carpaților la zona de contact cu Subcarpații. Formarea lor este legată de existența pe aceste locuri cu 60 milioane de ani în urmă a unei mări. În rocile din care sunt alcătuiți (marne, gresii, șisturi disodilice) s-au descoperit numeroase fosile de pești și scoici, care pot fi văzute la Muzeul de Științe Naturale din Piatra Neamț.
[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pe Muntele Cozla, plecând de la locul numit "Trei coline"(stația de sus a telegondolei) la o jumătate de ora de mers spre NV pe culme, printr-o pădure de fag, se poate ajunge la monumentul natural numit "Trei căldări" (sau "Căldările uriașilor" potrivit legendei). Este vorba de trei marmite de eroziune formate într-un monolit de gresie datorită erodării exercitate de vânt sau de ape.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Parcul Cozla și grădina zoologică - Piatra Neamț, str. Ștefan cel Mare
Parcul Cozla amenajat în terase succesive pe versantul sudic al muntelui cu același nume, este accesibil de pe strada Ștefan cel Mare. Aici se află un interesant punct zoologic ce reunește specii reprezentative din fauna locală și unde urșii, lupii, vulpile, căprioarele, păsările și chiar un leu constituie o adevărată delectare pentru vizitatorii de toate vârstele. De aici vechea șosea pietruită urcă în frumosul parc amenajat pe muntele Cozla. Parcul Cozla are o istorie interesantă : în ziua de 31mai 1897 o parte a muntelui Cozla s-a dislocat în urma unei alunecări de teren. Autoritățile locale (primarul Nicu Albu) au hotărât să profite de ocazie pentru a realiza aici un parc. Lucrările s-au desfășurat între anii 1900-1904. În timpul construirii căilor de acces, au apărut la suprafață obiecte dacice, ceea ce a condus pe cercetători la concluzia că aici a existat o cetate dacică.
Din cauza prăbușirii, nu s-au putut întreprinde săpături sistematice, dar cele câteva sondaje au dus la descoperirea altor materiale, care au confirmat existența unei cetăți pe muntele Cozla. Astăzi pe cele trei terase principale se afla restaurantele "Colibele Haiducilor" și "Cercul Gospodinelor", iar între ele o berărie de vară. Din mai multe puncte ale parcului, situate la altitudini diferite, se deschid minunate priveliști ce cuprind o bună parte din cartierele orașului și din înălțimile de pe valea Bistriței, până în depărtările străjuite de silueta unică a Ceahlăului.
De la ultima terasă se poate privi orașul în toată splendoarea lui. Sus, în vârf, este o poiana foarte mare și plină de flori și ierburi de munte. Aici vara se stă la iarbă verde, se poate face plajă, iar priveliștea înconjurătoare este de o frumusețe aparte. Tot aici sunt și semnele civilizației moderne: mai multe relee cu antene de telecomunicații pentru diverse servicii (unul este și pentru radioamatori) și o pârtie de schi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Teatrul Tineretului - Piatra Neamț, Piața Ștefan cel Mare, nr.1;

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] tel. 0233 211472, fax: 0233 217159; e-mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
A fost construit de arhitectul Carol Zane în 1958 și funcționează din 1961 ca instituție de sine stătătoare. Mitul Teatrului Tineretului a fost acreditat prin viteza cu care producea vedete. An de an au venit la Piatra Neamț cei mai buni absolvenți ai Institutului de Teatru, nume care s-au impus în mișcarea teatrală românească și nu numai: Horațiu Mălăiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogășanu, Ileana Stana Ionescu, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Oana Pellea, Florin Piersic... Toate aceste personalități au reușit sa creeze o stare benefică a actului teatral, recunoscutul "spirit de echipă" de la Piatra Neamț. Prestigiul Teatrului Tineretului a fost consolidat și de rapiditatea cu care s-a impus în viața teatrală internațională. Într-o vreme, când spectacolele românești treceau cu greu granița, TT s-a impus în manifestări teatrale de avengură. În prezent, TT este unul din cele mai dinamice, moderne și îndrăznețe teatre din România. Probabil datorită tinereții sale. 70 % dintre actori au sub 30 ani. La fel sunt și mulți dintre regizorii care au lucrat aici. Repertoriul constă în principal în piese contemporane, românești și străine, dar și din marile valori ale dramaturgiei universale.
Sus In jos
oana0101
merg deabusilea
merg deabusilea
oana0101


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Capricorn
Maimuta
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 802
Varsta Varsta : 43
Localizare Localizare : Piatra-Neamt
Data de inscriere Data de inscriere : 23/05/2008

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeMier Iun 11, 2008 1:12 pm

Hoteluri [Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]Hotel "Central" *** - Piatra Neamț, Piața Petrodava nr.1-3

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] tel. 0233 216230, 0233 214530; fax. 0233 214532, 0233 223528,e-mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
-Capacitate de cazare: 262 locuri în 131 camere din care: 72 camere duble, 12 apartamente matrimoniale și 47 camere duble cu confort sporit (30 camere cu aer condiționat);
-Servicii: room service între ora 6 A.M. și 1.A.M., cablu TV, minibar, telefon cu acces internațional, acces Internet la cerere, servicii de copiere și transmisii fax, parcare, procurare de bilete, păstrare obiecte de valoare, spălat și călcat lenjerie, schimb valutar, servicii diverse prin comisionari. Se acceptă plata cu card: VISA și Mastercard.
- Se pot organiza toată gama de petreceri în cele 4 saloane ale restaurantului: restaurant clasic - 300 locuri, salonul de mic dejun 150 locuri, salonul de recepții - 60 locuri, salonul roz - 20 locuri. În aceste saloane există și posibilitatea organizării de conferințe, seminarii, dineuri oficiale.
- Sală de conferințe cu 280 de locuri, sală bar și biliard
- Restaurantul oferă servicii profesionale pentru cele mai rafinate gusturi. Bucătarul-șef prepară specialități atât din bucătăria internațională, cât și din cea tradițională moldovenească. Se poate recomanda: Piept de curcan cu sos tropical, Cuib de rândunică, Antricot fantezie sau File de șalău cu sos de brânză
- În incinta complexului “Central” veți descoperi o terasă de vară suspendată cu 150 locuri și unele dintre cele mai moderne cofetării și patiserii din țară având o capacitate de 100 locuri. Sunteți invitați să savurați delicioasele prăjituri: Central, Exotic, Select, Aluneta sau Tartă cu fructe de pădure.
"Grand Hotel Ceahlău" *** - Piatra Neamț, str. Ștefan cel Mare nr.3

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]tel.0233-219990,0233-219991;fax.0233-215540
e-mail: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- Capacitate de cazare: 244 locuri dispuse în 42 camere single, 94 camere duble și 7 apartamente VIP
- Servicii: room service, cablu TV, internet, transmiterea corespondenței prin fax sau curier, telefon cu acces internațional aer condiționat, coafură+frizerie, spălat și calcat haine, parcare cu pază, activități specifice de comisionari, rezervări bilete, închirieri de autoturisme cu și fără șofer.
- salon de restaurant, 4 baruri și terase cu un numar total de peste 1600 locuri la mese, salon de agrement, sala de recepție de 120 locuri, punct de schimb valutar, agenție de turism, magazine.
Hotel Bulevard ** - Piatra Neamț, Bd. Republicii nr.38-40
tel. 0233 235010, 0233 235020; fax. 0233 218111
- Capacitate de cazare: 75 locuri în 36 de camere structurate astfel: 13 matrimoniale, 16 duble, 3 apartamente cu 3 locuri, 4 apartamente cu 2 locuri.
- Servicii: room service, cablu TV, telefon, fax, păstrarea obiectelor de valoare, comisioane, parcare.
- restaurant categoria I cu 60 de locuri, meniuri diversificate.
Hotel Belvedere *** - Piatra Neamț, str.Petru Movilă

[Trebuie sa fiti înscris și conectat pentru a vedea această imagine]tel.0233 261470
- Capacitate de cazare: 50 locuri în: 12 camere cu 2 paturi, 3 apartamente, 17 locuri în camere cu 2 și 3 paturi
- restaurant 80 locuri; bar cu 16 locuri; parcare cu 10 locuri


Complexul Turistic de Agrement
Str. Aleea Tineretului, Piatra Neamt, Jud. Neamt, 610073, Romania
tel.: 0040 753069716, email: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Capacitate de cazare:
Cartierul Ibiza - 3 căsuțe duble cu baie și hol (150 lei)
Cartierul Malibu - 10 căsuțe duble cu baie și living (150 lei)
Cartierul Riviera - 29 căsuțe duble cu baie comună (70 lei)
Cartierul Roland Garros - 11 căsuțe duble cu baie comună (70 lei)
- toate funcționează și iarna
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Complexul este situat la poalele muntelui Cernegura, la 250m în aval de barajul de la Piatra Neamț, în lunca râului Bistrița.
Complexul, cu o suprafață de 9 ha, cuprinde: bazin olimpic cu adâncime descendentă de la 1,8 m la 4,6 m, bazin pentru copii cu adâncime sub 1 m (bazinele sunt la standarde europene: sunt protejate cu liner, apa este tratată în stații automatizate folosind ultima tehnologie în domeniu, rigole cu apă curgătoare pentru a preveni contaminarea apei din bazin, dușuri și toalete, salvamari), cabinet medical, patinoar natural, teren de fotbal cu gazon artificial (omologat F.R.F.), terenuri de tenis (standarde europene), terenuri de baschet, volei, handbal, instalație de nocturnă pentru terenurile de sport, pista pentru role și skateboard-uri, terase, restaurante, spatii de joacă pentru copii, scenă penbtru spectacole, video-proiectii, instalatii de sunet, lumini și efecte speciale, "Radio Vacanța La Cupacabana", spații de cazare, magazine Fast food, chioșc de ziare, cabinet medical, telefon public, fax, internet, parcări auto și biciclete, Aventura Land, închirieri de mașinuțe pentru copii, jocuri gonflabile (tobogan cu apă, castele, pentru cățărare, cu obstacole), închirieri material sportiv, șezlonguri, grătare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Stadionul Municipal
Cuprinde și 2 săli de conferințe de 50 și 70 locuri, o sală de socializare de 400 mp și o sală VIP.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Telegondola (Gondoperla)
Stația de bază este în fața gării, la 323 m altitudine, iar stația de vârf se află pe Muntele Cozla, la 632 m altitudine. Așadar, diferența de nivel este de 309 m. Lungimea traseului este de 1915 m, viteza de deplasare este de 6 m/s, ceea ce face ca timpul de parcurgere să fie de aproximativ 5 minute.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pârtie pe dealul Cozla (Piatra Neamț)
- Lungimea pârtiei = 965 m;
- Lățimea minimă = 20 m;
- Înclinare medie a pârtiei = 27%;
- Diferența de nivel = 260 m;
- Altitudine - plecare = 647 m
- sosire = 387 m

Program Telescaun și tubing: 11.00 - 17.00, marți - joi;
11.00 - 20.00, vineri - duminică.
Preț - Telescaun - urcare = 5 lei;
- urcare si coborare = 8 lei;
- Tubing - 2 lei/cursa (sezon rece cu zapada);
- Instalație gonflabilă pentru copii (sezon cald) = 10 lei.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
monica_2077
utilizator sef
utilizator sef
monica_2077


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Fecioara
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 3769
Varsta Varsta : 53
Localizare Localizare : Baia-Mare
Data de inscriere Data de inscriere : 09/05/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995
bebe 2 :: bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeMier Iun 11, 2008 5:49 pm

Dupa cum am vazut si am citit este frumos Piatra Neamt si imprejurimile lui pupici foarte frumos orasul in care traiesti oana
Sus In jos
oana0101
merg deabusilea
merg deabusilea
oana0101


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Capricorn
Maimuta
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 802
Varsta Varsta : 43
Localizare Localizare : Piatra-Neamt
Data de inscriere Data de inscriere : 23/05/2008

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeJoi Iun 12, 2008 10:00 am

Da Monica, e foarte frumos...te asteptam sa ne vizitezi pupici
Sus In jos
monica_2077
utilizator sef
utilizator sef
monica_2077


CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Ahr0cd10
feminin
Fecioara
Caine
Numarul mesajelor Numarul mesajelor : 3769
Varsta Varsta : 53
Localizare Localizare : Baia-Mare
Data de inscriere Data de inscriere : 09/05/2008

Familia mea:date despre tine
mami si taty mami si taty:
bebe 1 :: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995
bebe 2 :: bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007

CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitimeJoi Iun 12, 2008 1:34 pm

Multumesc de invitatie oana pupici
Sus In jos
Continut sponsorizat





CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Empty
MesajSubiect: Re: CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......   CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU....... Icon_minitime

Sus In jos
 
CASA NOASTRA IN ORASUL NOSTRU.......
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» MUZICA NOASTRA
» vremea in orasul tau?
» SPUNETI-NE ZONA SI ORASUL UNDE LOCUITI
» Curatenia in casa. Placere sau necesitate?
» La casa sau la bloc?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: SWEET HOME!!!-
Mergi direct la: