|
| | RETETE PT 6 LUNI | |
| | Autor | Mesaj |
---|
andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: RETETE PT 6 LUNI Mier Iun 04, 2008 9:50 am | |
| Fructe cu biscuiti 1 biscuit pentru bebelusi;unul sau mai multe fructe proaspete Se rupe biscuitul in bucati si se pune sa se inmoaie in sucul fructelor. Se striveste biscuitul imbibat cu sucul de fructe si se amesteca bine, apoi se serveste. Daca se da copiilor mai mari de 3 ani acest desert se poate garnisi cu 2-3 linguri de nuca pisata si putin rumenita. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Mier Iun 04, 2008 9:58 am | |
| PAPANASI FIERTI 150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana. Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min. | |
| | | monica_2077 utilizator sef
Numarul mesajelor : 3769 Varsta : 53 Localizare : Baia-Mare Data de inscriere : 09/05/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Denisa Andreea 16.02.1995 bebe 2 ::: Karla Maria 01.08.2007
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Vin Iun 06, 2008 11:23 am | |
| PIURE DE CARTOF SI MAR(6 luni-12 luni) Ai nevoie de: 2 cartofi potriviti, un mar, o lingurita de unt, 2 linguri de lapte-formula sau lapte de la san.
Cum procedezi:
Speli bine cartofii si marul, apoi ii pui la copt, in tava, la cuptor. Marul va fi gata mai devreme, asa ca vei curata pulpa coapta si o vei pasa bine prin sita sau cu furculita. Procedezi la fel si cu cartofii, cu precizarea ca acestia trebuie sa fie mai degraba "prea copti" decat "aproape copti". Amesteci piureul de cartofi si mar cu laptele cald si untul, apoi freci totul cu o lingura de lemn pana cand obtii o spuma. Piureul acompaniaza cu succes galbenusul de ou fiert sau ficatul de pui. Mai tarziu, este o granitura delicioasa pentru perisoarele din carne de vita cu sos de rosii de exemplu. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:04 am | |
| Pateu 3 ficatei de pui se fierb bine in apa cu putina sare si cind sint fierti se paseaza bine cu furculita. Se adauga un galbenus fiert tare, un cubulet de unt si o lingura de smintina. Dupa 1 an se poate adauga si 1/2 ceapa mica data pe razatoare. Se amesteca foarte bine si se intinde pe piine. ficatel de pui cu o ceapa si un morcov, se lasa la racit dupa care se mixeaza ficatelul cu o lingurita de unt, 2cartofi de marime medie si 3-4bucati de ficat de pui, se fierb impreuna, dupa care se scurg de zeama si se dau prin blender cu 120ml lapte, o lingurita de smantana si o jumatate de lingurita de unt, daca e mai maricel se poate pune si un praf de sare. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:04 am | |
| Pireu de dovlecel cu lamaie (preparare: 10 min./fierbere: 15 min.) 150 g de dovlecei; 20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana); 1 lingura de suc de lamaie; 1 varf de sare. Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:05 am | |
| File de calcan cu lapte (preparare: 40 min./fierbere: 50 min.) 30 g file de calcan; 1/2 ceasca de lapte; 10 g unt; orez fiert. Adaugati peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si serviti cu putin unt topit | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:05 am | |
| Mancare de peste cu fasole verde si frunze de hasmatuchi (preparare: 40 min./fierbere: 50 min.) 250 g de fasole verde; 100 ml de lapte; 40 g de peste; o lingurita de faina; 1 galbenus de ou proaspat;1 frunza de hasmatuchi Se desface fasolea verde si se spala. Se fierbe 15 minute in putina apa fara sare. Se adauga pestele si se mai lasa la fiert 4 minute. Se scurge fasolea, apoi se pune in mixer pentru a obtine o pasta care se aseaza in doua tavi. Se pune apoi pestele in mixer si se adauga laptele, galbenusul de ou, faina si frunza de hasmatuchi. Dupa ce se amesteca totul, se pune compozitia in cele doua tavi de fasole verde si se da la cuptor (180°C la termostat 6 | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:05 am | |
| Peste de aprilie 40 g de file de peste slab (carne de morun proaspata,merlan…); 1 dovlecel, 1 morcov mic, o picatura de ulei de masline, o felie de lamaie Spalati si curatati legumele, dati-le prin razatoare pentru a obtine lamele mici. Puneti legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra legumelor asezati fileul de peste, si bagati foaia de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 250º ( termostat 7-8). Turnati cateva picaturi de ulei si de lamaie. Inchideti hartia de aluminiu si lasati-o in cuptor 6-8 minute. Cand sunt gata, zdrobiti legumele si pestele, si aranjati preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:06 am | |
| Vanata umpluta in stil vegetarian o vanata mica , 2 rosii bine coapte ,cateva fire de tarhon proaspat congelat ,marar si patrunjel ,un varf de sare Incalziti mai intai cuptorul la 210°C (termostatul la 7). Dupa ce ati spalat cu grija vanata si ati intepat-o cu o furculita, coaceti-o in cuptor timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita, puneti rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Decojiti-le si scoateti miezul. Taiati rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.Puneti putin ulei in tigaie. Adaugati rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Lasati sa clocoteasca 10 minute. Cand vanata s-a copt taiati-o in doua, acoperiti-o cu aceasta pasta de rosii preparata si presarati deasupra tarhon. Serviti-o! | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:06 am | |
| File de morun proaspat cu anason 40 g file de morun proaspat ; jumatate de bulb de anason (aproximativ 120 g) ; cateva frunze de busuioc; 1 bucatica de unt de marimea unei alune Se spala anasonul, apoi se pune intr-o cratita cu apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu in jur de 30 de minute. Se spala frunzele de busuioc si se taie foarte marunt cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie (sau cu un cutit foarte ascutit). Dupa ce anasonul a fiert, se zdrobeste pana devine ca un pireu, apoi se amesteca cu busuiocul. Intr-o tigaie cu teflon (de care nu se lipeste ceea ce prajesti) se frige pestele. Apoi, se aranjeaza pestele in farfuria bebelusului, dupa ce, in prealabil, i s-au scos oasele si a fost farimitat/maruntit. Se adauga pireul de anason si se serveste. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:07 am | |
| Suc de visine 100-150 g visine fara samburi Se scot samburii de la visine si se asaza intr-un vas mai adanc si se presara cu zahar. Se consuma zeama pe care o lasa. Cand scurgem fructele de zeama, le presam cu dosul linguritei de peretii castronului, ca sa obtinem mai mult suc. Suc de rosii 1-2 rosii , 1 lingurita de zahar (optional) Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:08 am | |
| Piure de cartofi Piure-ul de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g), lapte (100 g), unt (1/2 lingurita).Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si galbenus de ou sau branza de vaci. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:08 am | |
| Sos Bechamel 5 g faina, 5 g unt, 100 g lapte Se topeste untul, se pune faina amestecand mereu, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele rece, amestecand continuu cu lingura, sa nu se faca cocoloase. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:09 am | |
| Supa crema de legume cu lapte 1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde. Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se adauga sare, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:09 am | |
| Supa din verdeturi de primavara 10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60 g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1 lingurita smantana si zeama de lamaie. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:09 am | |
| Ciorba de rosii cu orez 400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde. Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:10 am | |
| Piure de spanac 200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie. Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii! | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:10 am | |
| Tarta cu pireu de spanac 1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata; Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:11 am | |
| Vinete umplute 1 vanata mica; 2 tomate bine coapte; 1/4 de hasma; cateva fire de tarhon proaspat (sau congelat); mirodenii (cimbrisor, foi de dafin); Se incalzeste cuptorul la 210 ° C (termostat 7). Vanata se spala bine, se inteapa cu o furculita si se coace in cuptor in jur de 20 de minute. Intre timp, se cufunda tomatele cateva secunde intr-o cratita cu apa fierbinte pentru ca pielita sa li se desprinda usor. Apoi, se curata tomatele de coaja si li se scoate partea centrala. Dupa aceea, tomatele se taie pe latime pentru a li se scoate samburii cu o lingurita. In final, se taie tomatele in bucatele mici. Se taie marunt hasma si se rumeneste putin intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Se adauga tomatele, cimbrisorul, foile de dafin si sarea, si se lasa pe foc cam 10 minute. Cand vanata este coapta, se taie pe lungime, se acopera cu sosul de tomate, iar deasupra se presara tarhon. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:11 am | |
| Jambon cu legume o jumatate de felie de sunca presata ;5 linguri cu iaurt gras (40% grasime) ;10 ridichi mici, roz (de preferinta sa nu fie iuti) ;4 frunze de salata verde (de preferat cu foile verzi caci au mai multe vitamine) un fir de patrunjel ;1 lingurita cu suc de lamaie Se curata si se spala cu grija ridichile, frunzele de salata si patrunjelul. Se pun impreuna cu jambonul, sucul de lamaie si iaurtul gras intr-un vas, se zdrobesc si se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema groasa. Se serveste. Dupa ce copilul a implinit 1 an se poate inlocui jambonul cu 1 ou tare. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:12 am | |
| Musaca de cartofi 2 cartofi mari ;30 g de fleica de carne de vita, tocata (sau piept de pui, sau escalop de curcan) ,un sfert de pahar de lapte ;o bucatica de unt de dimensiunile unei alune. Se face un pireu din cartofi si lapte. Se unge cu unt un vas termorezistent, se pune carnea in vas si se acopera cu un strat de pireu. Deasupra pireului se pune unt, apoi se da vasul la cuptorul incalzit in prealabil la 220 ° C si se tine la cuptor cam 10 minute. Se poate servi dupa ce se raceste suficient. O varianta de musaca de cartofi: Se urmeaza reteta de mai sus pentru musaca de cartofi. In plus, se adauga un strat de crema de porumb intre pireul de cartofi si carnea tocata. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:13 am | |
| Pireu de dovlecel cu lamaie (preparare: 10 min./fierbere: 15 min.) 150 g de dovlecei; 20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana); 1 lingura de suc de lamaie; 1 varf de sare. Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului. | |
| | | andreea86 merg in picioruse
Numarul mesajelor : 1855 Varsta : 37 Localizare : Arad Data de inscriere : 15/04/2008
Familia mea:date despre tine mami si taty: bebe 1 ::: Alexandru-Andrei bebe 2 :::
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI Joi Iun 12, 2008 9:13 am | |
| Pui cu piersici 30 g de carne de pui fiarta, dezosata si taiata marunt ; 30 g de orez brun fiert; 1 piersica coapta; 1 lingura cu suc de piersici; 1 lingura cu lapte semismantanit (pasteurizat); 1 lingurita cu germeni de griu; Se amesteca toate ingredientele si se toaca sumar cu robotul de bucatarie | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RETETE PT 6 LUNI | |
| |
| | | | RETETE PT 6 LUNI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|